Harmonie Concordia is een levendige harmonie die een gevarieerd programma laat horen. Sinds 2016 staat de harmonie onder leiding van dirigent Jos Paffen

In 2001 werd deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade waar een mooie eerste prijs met promotie van 3e naar 2e divisie werd behaald met de werken Ross Roy (de Haan) en Cortège de roi Renaud (Cesarini). Hierna volgde in 2006 deelname aan het Bondsconcours te Roermond waar een eerste prijs een promotie naar de eerste divisie betekende. De uitgevoerde werken waren “The Legend of Flathead Lake” ( Wittrock), “Loch Ness” (de Meij) en Devils Island (Lenaerts).

Na de laatste concoursdeelname in 2006 is het ledenaantal iets teruggezakt. Bestuur, dirigent en leden besloten gezamenlijk dat concoursdeelname niet wenselijk was in deze samenstelling en besloten zich te richten op alternatieve hoogtepunten.

In de afgelopen jaren heeft de harmonie meerdere muzikale hoogtepunten gekend. Zo was er het filmconcert. In een afgeladen sporthal werden fragmenten van bekende films getoond, ondersteund door live muziek van de harmonie. In diezelfde locatie werd ook het Proms concert georganiseerd. Alle bekende tophits passeerden de revue met medewerking van solisten op gebied van zang en dans. In 2009 werd harmonie Concordia, samen met de harmonie van Sibbe en de fanfare van Schin op Geul, geselecteerd om deel te nemen aan een groot concert met het Limburgs Symphonie Orkest. In het Kuurpark op de Cauberg werd “Ouverture 1812” uitgevoerd door de 3 korpsen, samen met het LSO. De uitvoering werd bekroond met echte kanonschoten! In 2012 hadden we een concert weekend in het Duitse Willingen tijdens het Tulpenfest en in 2013 werd Harmonie Concordia uitgenodigd om te musiceren in de Efteling. Beiden een onvergetelijke ervaring!

Het korps bestaat inmiddels uit een gevarieerd gezelschap met veel jeugdige leden, waar de muziek en evenementen dan ook op afgestemd worden. Van pop tot klassiek, marsen of concertwerken. Harmonie  Concordia, daar wil je bij zijn!”

Klik hier voor een impressie van een repetitie voor een gezamenijk optreden van de harmonieën Concordia (Berg en Terblijt)  en Sint-Rosa uit Sibbe op het Geulvalleitreffen in Hulsberg in het jaar 2010